Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/medita36/meditas.be/wp-content/plugins/timetable/timetable.php on line 1484
Werkwijze - Meditas psychologie

Werkwijze

Onze werkwijze

Aanmelding: De aanmelding kan gebeuren via e-mail of telefonisch +32 (0)9 352 00 10.

Graag zouden we bij de aanmelding graag horen kort te formuleren wat de klachten zijn waarvoor je hulp zoekt en wordt er een eerste gesprek ingepland. Indien ik jouw oproep niet meteen kan beantwoorden, spreek dan gerust een boodschap in. Ik bel jou dan zo spoedig mogelijk terug. Het sturen van een sms is ook altijd een mogelijkheid.

Indien u digitaal een afspraak maakt neem ik ten laatste binnen twee (werk)dagen contact met jou op voor het inplannen van een eerste afspraak.

De aanmelding kan eveneens gebeuren door middel van een doorverwijzing van jouw huisarts, psychiater of een andere hulpverlener.

Alle consultaties gebeuren op afspraak. Dit kan in de praktijk of op verplaatsing plaatsvinden, zowel overdag als ’s avonds, naargelang jouw mogelijkheden.

Het eerste gesprek: Na de aanmelding word je uitgenodigd om alleen of samen met gezinsleden (partner, kinderen) op een eerste verkennend gesprek te komen. Tijdens dat gesprek proberen we samen de hulpvraag te verkennen en jouw verwachtingen van de therapie te bespreken. Ik leg mijn manier van werken uit en probeer om zo goed mogelijk een antwoord te bieden op jouw vragen.

Aangezien het belangrijk is dat je je op jouw gemak voelt bij een psycholoog, kan je na dit gesprek bepalen of je verder wilt gaan met de therapie of begeleiding. De duur en frequentie van de therapie worden in onderling overleg bepaald en kunnen ten allen tijde stopgezet worden. Alle stappen zullen steeds in samenspraak gebeuren en in alle vertrouwelijkheid.