Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/medita36/meditas.be/wp-content/plugins/timetable/timetable.php on line 1484
Speltherapie - Meditas psychologie

Speltherapie

  /    /  Speltherapie

Bij speltherapie wordt het spel gebruikt als therapeutisch middel en is geschikt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Kinderen praten over het algemeen niet makkelijk over hun problemen en kunnen hun gevoelens en gedachten nog niet zo goed onder woorden brengen.

Het spel wordt begeleid door de psycholoog en kan zo verweven worden met het therapeutisch proces. Door te spelen in de verbeelding of fantasiewereld kan het kind zich vrij uiten, gedachten en gevoelens ontdekken en verkennen. Al spelend vertelt het kind zijn of haar verhaal.

Soms is de oorzaak niet duidelijk, maar merk je als ouder dat je kind zich niet zo goed in zijn of haar vel zit. Dit merk je bijvoorbeeld door faalangstig gedrag, een negatief zelfbeeld, lichamelijke klachten die geen fysieke oorzaak lijken te hebben, drukker gedrag, teruggetrokken gedrag, meer huilen, snel boos zijn, meer ruzie maken, nachtmerries, enz.

De bedoeling is dat moeilijke gebeurtenissen en gevoelens verwerkt worden en het kind zowel emotioneel als cognitief vooruitgang boekt. Er mag over de problemen gepraat worden, maar dat hoeft niet. De kracht van de therapie zit in het spel.