Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/medita36/meditas.be/wp-content/plugins/timetable/timetable.php on line 1484
Ouderbegeleiding - Meditas psychologie

Ouderbegeleiding

  /    /  Ouderbegeleiding

Ouderbegeleiding richt zich in eerste instantie op de ouders door hen uitleg te verschaffen over bepaalde problemen, situaties en/of de effecten daarvan op het gezin. Ouderbegeleiding biedt dan hulp aan ouders die zich zorgen maken over hun kind.

Enerzijds is het de bedoeling dat ouders informatie krijgen over de problematiek, inzicht krijgen in het gedrag of in de emotionele beleving van het kind (psycho-educatie). Anderzijds wordt ouderbegeleiding ingezet om de rol van de ouder te versterken.

Wanneer is ouderbegeleiding aangewezen?

  • Indien er bij jouw kind een diagnose werd gesteld, roept dit ook vele vragen op. In eerste instantie worden de ouders ondersteund door hen te informeren (psycho-educatie). Bijkomend wordt er opvoedingsbegeleiding, advies en tips meegedeeld. Dit kan zowel individueel als in groepsverband.
  • Sommige ouders hebben expliciete vragen voor de psycholoog zoals zindelijkheidsproblemen, slaap- of eetproblemen, opvoeding, gedragsproblemen,… Vaak zijn enkele gesprekken voldoende.
  • Als het kind therapie volgt, worden de ouders betrokken om de thuis of schoolsituatie te bevorderen. Dit kan door verslaggeving, contact voor of na de sessie of via een heen-en-weerschrift..